Translate

tiistai 31. lokakuuta 2017

Helsinkiläisen Hotelli Presidentin uudistuvan ilmeen takana ovat Paola Suhonen Ivana Helsinki ja Suunnittelutoimisto Koko3

En ole aiemmin käynyt Hotelli Presidentissä Helsingin Eteläisellä Rautatiekadulla. Hotelli Presidentin avasi 2.5.1980 presidentti Kekkonen. Hotellirakennus ei kadulta katsoen näytä järin kutsuvalta. Ulkoiselta ilmeeltään karun massiivinen hotelli on maamme toiseksi suurin. 


Karuus haihtuu mielestä heti sisällä. Uudistuksessa on säilytetty ja palautettu vanhaa. Messinki on taas hohdokkaan ajankohtaista. Betonipylväistä on kuorittu myöhemmin asennetut verhoilut, niiden kiinnitysreiät on jätetty näkyviin.


Aulakalusteiden verhoiluissa on pehmeitä sävyjä ja jämäkkää tummuutta.
Näkymä toisesta kerroksesta aulaan.
Toisen kerroksen a la carte ravintola Bistro Manussa voi käydä lounalla, illallisella tai pistäytyä lasillisella. 

Hotellin kokonaisvaltainen uudistus alkoi 2016 ja valmistuu 2018. Hotelli on koko saneerauksen ajan auki. 

Paola Suhosen suunnitteleman konseptin johtoajatuksena on tarinallinen suomalaisuus. Hotellin huonekerroksiin tulee viisi teemaa. Teemat ovat ylimmästä kahdeksannesta kerroksesta alkaen: Hiljaisuus, Sisu, Satumetsä, Juhannus ja Talvimyrsky. Kolmannessa kerroksessa ovat uusiutuneet kokoustilat.

Eri kerrosten huoneissa on kerroksen teeman mukaiset väritykset ja yksilöliset tapetit, tekstiilit, tuftatut ryijyt, valaisimet, pikkupöydät ja kuvioidut suihkuseinämät. Missä tunnelmassa viihtyisit?

Hiljaisuus:

Sisu:Satumetsä: Juhannus:
Talvimyrsky:1 kommentti:

  1. Kiva kurkistus hotelli Presidenttiin. Työaikoinani kävin useinkin täällä. Kovasti on muuttunut! Juhannustyyli on kyllä ihana!

    VastaaPoista